Crash course i skriftlig formidling

Tid:
22. okt. 2017 - 11:00 til 16:00
Sted:
Afrika Kontakt - Nørrebrogade 52, 2200 København N

Kom på crash course i journalistisk formidling og få din historie ud over stepperne

På dette kursus vil du få en introduktion til journalistiske principper og metoder og få mulighed for at arbejde på egne tekster og historier.

Som aktivister bruger vi det skrevne ord ofte. Det sker i form af artikler der indgår i vores kampagner og på vores egne platforme, som læserbreve og debatindlæg i dagblade, online medieplatforme, blogs og til tider også i tidsskrifter. Vi har meget viden og meget på hjerte, ikke mindst når vi kommer hjem fra internationale græsrodsmøder, aktioner og partnerbesøg. Men ofte kniber det med at få historien ud over stepperne og trænge igennem i de danske medier. På dette kursus vil du få konkrete redskaber, der gør det nemmere at komme i gang og inputs til, hvordan man sikrer kvalitet og skarpe vinkler.

  • Du vil lære om de basale journalistiske principper og metoder, så du let kan producere interviews og artikler uden at falde i de typiske fælder. Med andre ord gennemgår 'Do’s and don’ts' i journalistiske tekster.

Kurset vil være en kombination af oplæg og gruppearbejde. Har du konkrete tekster eller emner du arbejder med må du meget gener medbringe udkast eller ideer til mødet. Der vil være mulighed for at arbejde og få feedback på egne tekster, og inputs til hvordan du kommer i gang med at formidle et konkret emne eller problematik.

Underviser 
Louise Maria Skotte Møller, Afrika Kontakt.

  • Louise er medstifter af Afrika Kontakts klimagruppe og del af Afrika Kontakts forretningsudvalg og politiske udvalg. Hun har en bachelor i Journalistisk og har det sidste 1.5 år arbejdet for Danwatch. Her har hun arbejdet med undersøgende journalistisk og været med til at dokumentere massive miljøproblemer og afsløre skandaler blandt store virksomheder.

Praktisk information og tilmelding 
Kurset afholdes som en del af det nye samarbejde mellem Colombia Solidaritet, Mellemamerika Komiteen, NOAH og Afrika Kontakt. Kurset er gratis for aktive i alle fire organisationer og er inklusiv brunch og frokost.

Der serveres brunch fra kl. 10.30-11.00, så kom lidt før programmet starter og begynd dagen med lækker morgenbrunch i godt selskab.

Tilmelding til info@afrika.dk . Skriv navn på gruppe/organisation på tilmelding.
Deadline for tilmelding: Tirsdag d. 17.10.