MAK Aarhus

Kontakt lokalafdelingen i Aarhus på aarhus@mellemamerika.dk eller kontakt lokalformand Claus F. P. Kastorp på tlf.: 2972 9208

I Aarhus-afdelingen er vi ca. 10 aktive frivillige, der månedligt holder lokalmøder. Vi er derudover organiseret i mindre projektgrupper: REMO og Más Fuerza. REMO-gruppen samarbejder med kvindenetværket "Red de Mujeres de Ometepe", som er kvinder fra 23 landsbysamfund fra øen Ometepe i Nicaragua-søen, der i fællesskab søger at finde løsning på deres problemer, og vinde deres rettigheder som kvinder og som samfundsborgere. Læs mere om REMO her. Más Fuerza-gruppen samarbejder med CONIC i Guatemala, om et to-årigt projekt, der handler om at støtte de frivillige strukturer i CONIC. Læs mere om Más Fuerza her.

mak aarhus arb.

Vi laver også forskelligt oplysningsarbejde i Aarhus.  I 2013 lavede vi et oplysningsprojekt på Aarhus Sustain Festival om problematikkerne forbundet med guldminedrift og danske virksomheders involvering i Marlin-guldminen i Guatemala. I 2014 satte vi til samme festival fokus på de udfordringer, de guatemalanske bønder står overfor i forbindelse med den stadig mere udbredte dyrkning af genmodificerede majs. Disse projekter kan du læse meget mere om her.

 

GMOO