Guatemalabrigaden

Guatemala er et land præget af modsætninger. Der er storbyen med store trafikerede veje, internationale fastfoodkæder, højhuse og travle storbyboere. I kontrast hertil står landsbyen uden rigtige veje, hvor man sår og høster sin egen mad med håndkraft, hvor alle kender hinanden og, hvor der ikke er noget, der er så vigtigt, at det ikke kan klares "mañana" (i morgen). I byen møder man den moderne businessmand i jakkesæt og hans børn i de sidste nye gucci sko, hvorimod i landsbyen præger de traditionelle hjemmesyede mayadragter, genbrugstøj fra USA og plastiksandaler billedet. I Guatamala oplever man mødet mellem de rige og de fattige, det traditionelle og det moderne på klos hold. 

Guatemala er et land med fantastiske naturområder, der strækker sig fra tropisk jungle, vulkaner, kæmpe floder og til lange sandstrande.
Det er et land med mange forskellige oprindelige folkeslag, der snakker hver deres sprog og går i hver deres traditionelle dragter.
Det er et land med en befolkning som er varm og gæstfri, nysgerrig og  gavmild.
Samtidig er det et land som er præget af 36 års borgerkrig, undertrykkelse af det oprindelige folk, korruption og stor fattigdom.

Hvis du tager på Guatemalabrigade får du mulighed for at opleve alle disse kontraster og mere til. At rejse på solidaritetsbrigade er en unik rejseform, hvor du får et indblik i en verden, der er helt anderledes end din egen. Du får mulighed for at lære spansk med intensiv ene-undervisning, blive en del af en guatemalansk familie, hvor kulturudveksling er i fokus, og hvor du ikke bare "kigger på", men oplever den unikke mellemamerikanske kultur indefra.

 

Kom til et af vores infomøder for at møde tidligere brigadister og høre mere. Tilmeldingen til infomøderne foregår på facebook eller ved at sende en mail.

 

To tidligere brigadister beskriver her deres oplevelser:

Guatemalabrigaden var for mig en helt unik og livsbekræftende oplevelse! Mødet med den farverige og smukke kultur, sproget og ikke mindst folket i Guatemala og Mellemamerika gjorde, at jeg allerede inden jeg kom hjem, begyndte at planlægge hvornår jeg kunne komme tilbage. 
Nu skal jeg afsted igen og det bliver nok heller ikke sidste gang denne gang!

- Maja, Guatemalabrigaden 2014

 

I tre uger arbejdede jeg sammen med to andre brigadister med fagforeningen FESTRAS i hovedstaden. Jeg mødte utallige arbejdere, som havde mistet deres arbejde og levebrød udelukkende fordi de var en del af en fagforening. Selvom jeg aldrig har oplevet så meget uretfærdighed, var det fantastisk at møde disse søde og varme mennesker, som kæmper for de basale arbejdsrettigheder som en ordentlig løn, ferie, sundhedsbidrag o. lign. 
Brigaden var en kæmpe oplevelse for mig, som jeg aldrig vil glemme.

- Ditte, Guatemalabrigaden 2009

 

Se også tidligere brigadister fortælle om at være på brigade her: