Hvad er en brigade?

Mellemamerika Komiteen har siden 1980 sendt brigader afsted til Nicaragua og siden 1994 også til Guatemala, og vi har et tæt samarbejde med sociale og politiske organisationer i landet.

Hvad er de primære formål med at sende brigaden af sted?

  • At du får et dybdegående kendskab til politiske, sociale og kulturelle forhold i Nicaragua eller Guatemala. 
  • At udvise solidaritet med den lokale befolkning i deres kamp for selvbestemmelse, demokrati og menneskerettigheder.
  • At lave voluntørarbejde og frivillig arbejde der giver mening
  • Den kulturelle udveksling mellem danskere og nicaraguanere eller guatemalanere.
  • Gennem oplysningsaktiviteter i Danmark at bidrage til, at den danske befolkning får et bedre indblik i levevilkårene i Mellemamerika.

Hvilke rammer er der for brigaden?

De overordnede rammer for rejsen er sat på forhånd og vi sørger for den praktiske planlægning af rejsen, men vi håber samtidig, at deltagerne selv har lyst til at sætte deres præg på turen – og det er der masser af muligheder for. Samtidig ansætter vi en koordinator, hvis arbejde er at holde styr på alle trådene, men ellers deltager koordinatoren på lige fod med alle andre. Koordinatoren har samtidig et godt kendskab til spansk og kulturen i henholdsvis Nicaragua eller Guatemala.

Hvorfor tage på brigade?

Med din deltagelse bakker du op om de folkelige initiativer og bevægelser i Mellemamerika, blandt regionens fattige flertal. Derved støtter du en social og bæredygtig udvikling i Mellemamerika. Desuden kommer du til at opleve globaliseringen og dens effekter fra nye vinkler, samtidig med at du oplever de lokales virkelighed, som den ser ud for flertallet i den bjergrige og fascinerende region. Ved at tage på brigade får du en oplevelse for livet, og venskaber du aldrig vil glemme igen. 

Du kan se en film om landsbyopholdet her: